voor wie?

Houd je van :

GEZELLIGHEID?
CREATIEF bezig zijn?
VROUWEN uit de buurt ontmoeten?
Dan is het CREATIEF CAFE iets voor jou!
Onder het genot van een kop koffie of thee en wat lekkers gaan
we creatief aan de slag. Wil je een keer niet creatief bezig zijn, dan mag je natuurlijk ook alleen voor de gezelligheid komen.

dinsdag 10 juni 2014

Vakantie-dagboek & High Tea


Wat een prachtige, originele vakantiedagboeken!


 Lekker smullen!Fijne
vakantie
toegewenst!
  

Het bijhouden van een vakantiedagboek is bedoeld om de vakantie in beeld te brengen. Door elke dag een pagina te vullen leg je telkens een klein onderdeel van de vakantie vast. Zo ontstaat er een persoonlijk verhaal en een prachtige, creatieve, unieke herinnering.
Het maakt helemaal niets uit of je nu een verre reis, werkvakantie, fiets- of kampeertocht maakt, of vakantie in eigen huis hebt. In alle gevallen kun je je persoonlijke verhaal kwijt, je beleeft elke dag wel iets, waar je ook bent.

Hierbij geven we jullie enkele inspiraties, ideeën en mogelijkheden.
We hopen dat jullie veel plezier zullen beleven aan het maken van je vakantie-dagboek!!

We wensen jullie een hele fijne, zonnige en mooie vakantie toe en hopen jullie op dinsdag 9 september weer te ontmoeten! Dan kunnen we onze dagboeken presenteren aan elkaar en belevenissen uitwisselen.
  
groetjes,
Myranda en Rianne

Enkele ideeën voor je vakantie-dagboek:
Ø  Stel jezelf elke dag een vraag. Bijvoorbeeld: waar ben je het allerbangst voor? Hoe denk je dat jouw vrienden je zullen omschrijven? Waar droom je van? Wat is je doel voor morgen?
Of in het kader van vakantie: Wat is je leukste vakantieherinnering? Welk land heeft je voorkeur om vakantie te vieren? Waarom ga je op vakantie? Wanneer ga je het liefst op vakantie? Wat vind je niet leuk aan vakantie? Hoe vier je het liefst vakantie? enz.
Het is misschien handig om thuis al een lijst met vragen te verzinnen en op vakantie elke dag een vraag te (laten) beantwoorden.
Ø  Teken je humeur. Teken op elke dag een grote, gekleurde cirkel. Teken in elke cirkel een gezichtje dat jouw humeur van de dag weergeeft. Wees creatief! Zelfs met alleen een rondje kun je veel leuke dingen doen. Je kunt als extra ook nog elke dag een aantal standaard-vragen beantwoorden, zoals wat je hebt gegeten, wat voor weer het was, wat er leuk en minder leuk aan de dag was.
Ø  Plak elke dag een foto in je dagboek. Eventueel kun je er een kort stukje tekst bijschrijven.
Ø  Tekenen en kleuren. Tekenen van bijvoorbeeld je eten, je uitzicht, dieren die je tegenkomt, je reisgezelschap, kleur van de zonsop- of ondergang, de vlag van het gebied waar je op vakantie bent, mandala, route die je het afgelegd enzovoorts. Het tekenen brengt rust: een tekeningetje zorgt ervoor dat je eventjes met één ding bezig bent. Je gaat erin op en vergeet de drukke wereld om je heen. 
Ø   Eén woord per dag. Omdat één woord soms veel krachtiger kan zijn, dan lange verhalen.
Ø  Elke dag een zin (van 10 woorden). Beschrijf de dag in een zin van 10 woorden. Dit kan met diverse technieken; schrijven, stempelen, typen, letters/woorden uitknippen uit folder, krant of tijdschrift enzovoorts. 
Ø  Vintage dagboek. Je verzamelt van alles tijdens je reis. Bijvoorbeeld: bonnetjes van dat restaurant waar je zo romantisch hebt gegeten, suikerzakjes, theelabeltjes, bieretiket, stukje van een krant, folder of tijdschrift, snoepje, de toegangskaarten van bezienswaardigheden en de ansichtkaarten die je voor de heb hebt gekocht. Plak dit alles in je dagboek. Eventueel een korte omschrijving erbij.
Ø  Elke dag een recept. Schrijf elke dag een heerlijk (vakantie)recept.
Ø  Handtekeningen verzamelen. Vraag een handtekening van iemand die je hebt ontmoet die dag + een korte beschrijving van de ontmoeting of persoon of situatie.
Ø  Plantjes, blaadjes, bloemen. Droog elke dag een plantje, blaadje of bloemetje. Beschrijf de plaats waar je het hebt gevonden/geplukt.
Ø  Letters zoeken. Fotografeer, teken of plak elke dag een letter (van je naam, je vakantiebestemming, een crede enz)
Ø  Elke dag eenzelfde figuur. Kleur, teken, schilder, versier elke dag eenzelfde figuur (blaadje, vogel, vis, bloem enz)
Ø  Eén of twee kleuren. Gebruik slechts één of twee kleuren.
Ø  Elke dag een vlek. Smeer elke dag ‘iets’ (saus, kaarsvet, koffie, chocola, ijs, lippenstift, nagellak, make-up, rij met je fiets over een pagina, of loop er over met je wandelschoenen enz) in je dagboek en zet erbij wat het is.
Ø  Elke dag een gedichtje. Maak zelf een gedichtje, citeer een gedicht of knip een gedichtje uit een krant, boek, tijdschrift.
Ø  Een thema. Werk rond een bepaald thema (zon, strand, dieren, bloemen, eten, het weer) en verzamel daar elke dag iets bij.
Je kunt voor één item kiezen, maar natuurlijk ook elke dag iets uit de mogelijkheden en inspiraties kiezen.
SUCCES, maar bovenal VEEL PLEZIER!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten